Dyrøy har et aktivt kulturliv med flere lag og foreninger. Vi har og flere historiske steder og bygninger, blant annet gamle kirker og gårdsbruk. Naturopplevelsene er en stor del av kulturen og mange innbyggere og besøkende i kommunen vår bruker de rike mulighetene vi har for friluftsliv. 

Vi er godt forbundet med resten av regionen, vi har hurtigbåt som enkelt og greit tar deg til Finnsnes, Tromsø og Harstad, kort avstand til Bardufoss (ca. 1 time) som har flyplass med flere daglige avganger til Oslo. Harstad og Tromsø som er tilgjengelig både med buss, bil og hurtigbåt har flere utenlandsruter. 

Vi har egen grunnskole (1-10 klasse) og barnehage med godt faglig miljø, det er flere ulike videregåendeskoler i vår region, og høyere utdanning kan man gjennomføre på studiesenteret Finnsnes som tilbyr desentralisert utdanning (1 time kjøreavstand) eller ved Universitetet i Tromsø eller Harstad som er lett tilgjengelig med båt, buss og bil. 

 

Dyrøy kommune er kjent for sitt gode samhold og den sterke tilknytningen til naturen, dette gjør at vi kan tilby et rolig og naturskjønt bomiljø for alle, uansett livsfase og situasjon