Ut i marka

 • Dyrøya
  Her kan du om vinteren gå skiturer i fint og lett terreng. Om sommeren lokker fjæra eller topper som Dyrøygommen (490 moh) og Bergsheia (562 moh.) Fra disse toppene har man fantastisk utsikt i alle retninger. Ekstra spennende er det om sommeren å stå på toppen av Dyrøygommen og se nesten rett ned i havet. På Dyrøya finner man flere gode fiskevann - det størte av dem er Kalvøyvatnet.
 • Stortinden - Bjørkebakken
  I dette området kan du blant annet fiske i Stortindsvatnet. Ellers er området mye brukt til turer både på ski og til fots. Fra Bjørkebakken kan man og gå østover langs merket rute mot Lille Rundfjell (729 moh)
 • Kastnes - Faksfjorden
  I skaret sør for Stortinden (731 moh) kan turgåere fra Bjørkebakken og Kastnes/Faksfjorden møtes. På turen opp fra Kastnes og Faksfjord passerer man flere fiskevann.
 • Sørfjorden
  Dette området er mer “vilt” enn de andre. Fra Sørfjorden går man over fjellet til Nattmålsskaret i Salangen, ellers er Sørfjorden et godt utgangspunkt for turer til fjellene Breitinden (1202 moh), Fakstinden (1227 moh), og Løksetinden (1240 moh.) eller de fraflyttede bygdene Kvalnes, Slåtta og Gjeskevika
 • Langbakken
  Et godt utgangspunkt for deg som vil ta en tur opp til Børingsholla eller helt til toppen av Børringen (1073 moh.) Fra toppen av Børingen har man en flott utsikt i alle retninger - i vest ser man Hinnøya og Andøya, i nord Senja med Norskehavet utenfor og i øst ser man helt til Lyngsalpene. I sør ser man toppene i Indre Troms. 
 • Finnefjellet
  Her fra går det merket løype til Femvatnan. Fra Femvatnan kan man gå videre til Børingen eller Langbakken. I Femvatnan og Børingsvatnet kan man fiske ørret dersom man kjøper fiskekort
 • Lavikmarka - Blåvatnan
  Ved å følge skogvei enten fra Furstrand, Lavika eller Bjørga kommer man til Lavikmarka. Fra Lavikmarka kan man gå videre opp til Blåvatnan. Disse vannene ligger fra 700 til 780 moh. I området ved kommunegrensa mot Sørreisa ligger Kvitfløygrottene. Dette er et grottesystem som elva fra Kvitfløyvatnet renner ned i. Høydeforskjellen fra vatnet til grottene er omlag 100 meter. I grottene må det utvises stor forsiktighet. 
 • Skøvannet er et godt utgangspunkt for mange fine turer:
  - Man kan ta turen vestover til toppen av Rundfjellet
  - I sørvest finner man veien over Salangseidet mot Grønnlia i Salangen
  - I sør går turen innover Synnerdalen. Hvis man føler seg ekstra sprek kan turen gå helt til Bardu i Indre Troms
  - I øst kan man gå opp til nabodalføret Gumpedalen (et annet og kanskje bedre utgangspunkt er ved Nygård i Gumpedalen) I Gumpedalen finner man Steinora som er en naturattraksjon dannet på slutten av siste istid (a. 9000 år siden) Dette er Nord-Europas største steinur i utstrekning (2 km) og steinblokkene her kan være opptil 30 meter høy. Det er viktig å følge den merkede løypen, og utvise stor forsiktighet.

Ut på sjøen

Dyrøy kommune er tradisjonelt en fiskerikommune. Fisket som arbeid og næring har gått tilbake, men vi har et ganske omfattende fritidsfiske. Vanlige fiskearter i Faksfjord, Dyrøysundet, Tranøyfjorden og Solbergfjorden er torsk, sei uer, flyndre, kveitse, brosme, lange og sild. De senere år er og makrell blitt en vanlig innslag i fisket på sommerstid. 

Man trenger ikke dra ut i båt for å få seg fisk til middag. På mange plasser som Pålsfjorden, Bettholmen og Klauvhamn kan du stå i fjæra med kastesluk og fiske torsk og sei. Er du heldig kan det hende du og får laks eller sjøørret. 

Den som vil nyte båtlåivet har rikelig med plass å boltre seg på. Man skal ikke reise langt med båt før man kan legge til på en strand i ei eller annen vik uten å føle seg uvelkommen eller til sjenanse for andre. 

Vi har båtforeninger, som har opparbeidet seg småbåthavner hvor man kan leie båtplass - blant annet på Finnlandsholmen og Kastneshamn. Her kan man og sette ut båt. 

Ferskvannsfiske

I Dyrøy er det mange gode fiskevann som i hovedsak har bestander av ørret. I noen av vannen finnes det også røye. Største vannet er Skøvatnet med ørret og røye. Det har tidligere vært problemer med bestanden, men dette har nå normalisert seg og det nå gode muligheter for å få fisk. Vannet er særlig populært for isfiske. 

Børringsvatnent og Femvatnan har og god ørretbestand. Her er det ikke tillatt med isfiske. 

I Brøstadelva kan man fiske både laks og sjøørett. Elva har laksetrapp. 

 

PS! Før du kaster snøret uti, er du selv ansvarlig for å sjekke om det må løses fiskekort og hvilket fiskeutstyr som er tillat. Ofte er det grunneierlag som kan kontaktes, eller du kan finne oppslag ved parkeringsplasser. 

Lån av utstyr

Dyrøy frivillighetssentral har utstyr til både sommer- og vinteraktiviteter til utlån. For mer informasjon kan du se deres side her